Planuri pentru investiţii majore în Spitalul Judeţean
Dimensiune font:
400.000 de euro este suma care va fi investită în acest an în cea mai mare unitate medicală din judeţul Suceava * printre echipamentele ce vor fi cumpărate se numără un mamograf şi un incubator de transport a nou-născuţilor * în plus, vor fi amenajate un ambulatoriu şi un centru pentru bolnavii de epilepsie
Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” a organizat deja primele licitaţii pe 2017 pentru achiziţia de aparatură medicală. Valoarea echipamentelor se ridică la 400.000 de euro. La licitaţii s-au prezentat 13 ofertanţi. Printre altele, spitalul vrea să cumpere un mamograf, un incubator de transport pentru nou-născuţi, o targă pentru duş şi aparatul de spălat ploşti. Cel mai probabil, din cauza birocraţiei, noile echipamente vor ajunge în secţii la vară.
Se extinde Ambulatoriul
Pe de altă parte, 2017 va fi un nou an al investiţiilor mari la Spitalul Judeţean. Valoarea totală a acestora se ridică la 20 de milioane de euro. În primul rând, la Suceava urmează să funcţioneze un Centru de depistare şi tratare a epilepsiei, pe care şefii unităţii au început deja să-l doteze. „Va fi al doilea centru din ţară, după cel care funcţionează acum la Bucureşti, la Spitalul Universitar de Urgenţă”, a declarat managerul Vasile Râmbu. Investiţiile care se ridică la un milion de euro sunt asigurate de spital şi de Consiliul Judeţean.
Pe de altă parte, conducerea unităţii medicale vrea să construiască şi un nou ambulatoriu în valoare de 4,2 milioane de euro. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că investiţia este necesară pentru că numărul pacienţilor care s-au adresat spitalului în 2016 a ajuns la 160.000, iar estimările arată că anul acesta va ajunge la 210.000. Noul ambulatoriu ar putea fi gata la sfârşitul anului 2018. „Ambulatoriul va avea 4.000 de metri pătraţi şi şase niveluri”, a spus Gheorghe Flutur.
Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat că instituţia ar vrea să mai construiască un etaj la spital pentru a dubla numărul de paturi la cardiologie. Asta în condiţiile în care numărul oficial al sucevenilor care suferă de boli cardio-vasculare se ridică la 160.000.
Tot anul acesta va începe construcţia centrului de radioterapie. Investiţia se va realiza în urma unui parteneriat public-privat şi ajunge la circa 13 milioane de euro. „Este o clădire de 1.000 de mp. Este o investiţie privată, a unei firme din Cluj. Este o investiţie extrem de necesară pentru cei care sunt bolnavi de cancer. Sunt 10.100 de suceveni cu această boală şi 7.800 de botoşăneni”, a conchis Gheorghe Flutur.
Un spital modern
Spitalul de la Suceava este cel mai modern din nordul ţării. Toate secţiile au fost dotate cu mobilier şi aparatură de ultimă generaţie. A fost pusă la punct şi Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU). În plus, în ultimii 8 ani, spitalul a angajat 100 de medici. Toate aceste investiţii sunt privite cu ochi buni de pacienţi. „Acum 10 ani când m-am internat la spitalul vechi era groaznic. Nici nu aveam cu ce să închid uşa la baie, iar în salon cădea tencuiala de pe tavan”, ne-a spus o fostă pacientă a spitalului.
Oana ŞLEMCO
160.000
Acesta este numărul pacienţilor trataţi la Spitalul Judeţean în 2016.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau